Hip-Hop.pl to gówno, 0 respektu dla tej strony (użytkownicy).
pyskatyskurviel, no kojarzę nick.
_________________ Nie mam dystansu, choć czasem myślę - problemy tych ludzi nigdy nie będą mi bliskie, że te rzeczy - przez nie zębów nie zacisnę, ale żyje z tym kurwa na dłoni odciskiem.
Ostatnio zmieniony przez ERR1337 2010-02-13, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Czekając na cud każdy błądzi
Dochodząc do dnia w którym Bóg nas osądzi
Dziś nadszedł ten dzień w którym znajdę cel
By móc światem rządzić
Rapu słucham odkąd pamiętam, poważne jednak wejście w gat. miało miejsce w wieku 13 lat ;) Czyli 5 lat temu. Po poznaniu wielu artystów i wielu styli typu Mafioso rap, gangsta rap, braggi itd. Moim ulubionym stylem jest G-Funk. Początki Dr. Dre czyli Chronic czy Doggstyle i Doggfather Warren G ze swoimi płytami to klasyki, oczywiście nie odcinam się i lubię też inteligenty rap jak i braggę czy mafioso, jedyne co mi się zbytnio nie podoba to polski horrorcore. Wielu dzieciaków teraz ma podnietę ze Słonia i Shellera jacy to horrorcorowcy a prawda taka, że im do hororcoru dużo brakuje, a porównywanie ich z Necro co już słyszałem już po prostu mnie śmieszy. Wracając do Dre nie można dać go jako jednego z najlepszych raperów czy nawet średniaka bo wszystko co go wyklucza to nie pisanie sobie tekstów. W NWA pisali Ren i Ice Cube a na jego solową płytę przyłożył się DOC i Ren ! :)
Puentując moją wypowiedź TOP 10 raperów :
USA :
1. Ice Cube
2. Big L
3. Ice Cube
4. Redman
5. Big Pun
6. Biggie Smalls
7. 2Pac
8 . Kool G Rap
9. MC Eiht
10. Rakim
Co do Polaków zauważyłem, że nie szczędzicie OSTRemu komplementów za ostatnią płytę, co dla mnie jest zaskoczeniem. Ja uważam, że OSTR już się wypalił a wypuszczanie płyt co roku jest bez sensu. Lepiej poskładać coś i 2 lata a zrobić to zajebiście! Płyta OCB była dla mnie nie wypałem nie licze już na nic lepszego od Tabasko, Masz to jak w banku czy nawet na płytę taką jak Jazzurekcja. Moim ulubionym polskim raperem jest Eldo jego teksty są bardzo przemyślane i nie jest to rap dla buntujących się 13 - 14 latków a osób nieco starszych. Przy jego tekstach nie robi się niczego na komputerze, przy jego muzyce wolę się położyć pomyśleć patrząc w sufit uważam, że to znakomity raper lirycznie lecz bardzo słaby technicznie, słabe flow mało rymów.Polecam jego wszystkie solowe płyty + płyty w Grammatiku. Tylko Pih pod względem lirycznym mu dorównuje a płyta Kwiaty Zła czy Boisz się alarmów wyprzedza polski rynek o 2 pokolenia, w dodatku to gracz który bardzo dobrze radzi sobie w technice ! Polecam w dodatku płytę Skazanych na Sukcezz - Na lini ognia którą nagrał razem z Pyskatym, który również jest dobrym raperem ! Autorytetem jednak dla mnie samego jest Mes. Jego ironia i inteligencja są powalające, potrafi nagrać takiego bangera który buja typu. Wjazd czy Jak to ?! ale potrafi nagrać bardzo życiowe kawałki, typu Ten zwykły we mnie czy Zdrada. Myślę że mam podobny charakter do Typa! Pjonteczka czekam na ciekawe wypowiedzi ! :)
_________________ Chce być królem ligi jak Biggie i zgarniać propsy
Ostatnio zmieniony przez Westside Max 2010-02-15, 17:48, w całości zmieniany 3 razy
http://www.youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo Koleś założył ekipę do innego rapu takiego jakiego jeszcze owo nie było, śpiewa nie tak jak wszyscy o tym czego on nie przeżył, gdzie nie był co go boli itd. Śpiewa dla zwały :)
Ludzie mnie dobili "przecież to nie tede xDDD " , "rozlewanie szapmana ahahahah, zobaczylem goscia od razu mnie to rozjebalo ^^" , "i te norki na szyi"
"
_________________ "Nikt nie umiera bez utraty dziewictwa... Życie pier***i nas wszystkich."Curt Cobain
Nut odnosnie twojego kolegi Maliny, patrzac krytycznym okiem. Niedopracowany calkowicie bit, cale 4 minuty praktycznie nie zmieniajacy sie przez co w polowie juz ma sie ochote wylaczyc. Jesli chodzi o tekst troche malo przemyslany poczatek dobry ale w polowie zaczyna sie pierd. No i jezeli mialby sie w to bawic glebiej to musi popracowac nad dykcja. Ale generalnie chwala mu za to ze probuje cos robic, a wiadomo poczatki sa ciezkie ;p
A czy ma potencjal to ocenic nie mozna po jednym numerze.
_________________ Kocham ten kraj w ktorym wszyscy sa komediantami.
Nie mów mi jak żyć, bo nie będziesz za mnie umierać